Sitemap

p.log

KunstVlaai 2010

Voor de zevende keer neemt P.ART of your life (de eerste zes keer als Safe) deel aan de Kunstvlaai, de tweejaarlijks 
kunsthappening dat door het Sandberg Instituut wordt georganiseerd in en rond de gebouwen op het terrein van de Westergasfabriek te Amsterdam. De twee presentaties van P.ART of your life hebben tot op heden erg veel lovende reacties gekregen.

Harpiste Leonieke de Kleer deed tijdens de opening op zaterdag tweemaal een performance in de installatie "Theme work #6" 
van Wouter Klein Velderman, te zien op het stenen plein voor de Zuiveringshal direkt naast de hoofd-kassa.

 

 

 

 

 

 

 

Ook binnen in de Gashouder, waar bij binnenkomst P.ART of your life meteen de eerste stand rechts heeft, met de presentatie Dolen, een groepsproject met werk van Mariëtte Linders, Geert Bartelink, Marisa Rappard en Tabitha Brouwer, was het gedurende het hele openingsweekend permanent een drukte van jewelste.


 

 

Extra tentoonstellingswanden

t/m zaterdag 24 april kunt u nog de architectonische installatie STAP#2 -nulruimte- van Seppe Ovink en Jonathan van Doornum bezoeken. Direct aansluitend wordt er weer flink gesloopt en verbouwd. Een deel van de wanden van STAP#2 zal worden hergebruikt om op de tussenvloer, waar het kantoor en de studio van Pim Trooster is gevestigd, twee extra presentatiewanden te bouwen in de open ruimte. Deze wanden worden aan de buitenkant structureel toegevoegd aan de tentoonstellingsruimte van P.ART of your life en aan de binnenzijde gaan zij dienen als atelierwanden van de studio van Pim Trooster. Deze verbouwing moet op maandag 3 mei klaar zijn omdat op 3 mei met de inrichting van de tentoonstelling Human Urban Transformations, met recent werk van Sandro Setola, Marjan Teeuwen en Karin van Dam wordt gestart.

NIEUW oud NIEUWS

Op 9 december won P.ART of your life, de door Woosh! Webdesign beschikbaar gestelde website tijdens de door Samen Maken We De Stad georganiseerde avond op de Verhalenboot.

Zojuist werd ik erop attend gemaakt dat SMWDS een korte filmcompilatie heeft gepubliceerd die u op deze pagina kunt bekijken.

Borrowed in AkkuH

20100117_p_log

Vandaag heb ik in Akkuh de tentoonstelling Borrowed van Ronald de Ceuster mogen openen. Op een gigantische bovenverdieping van een leegstaande onverwarmde fabriek die via het trappenhuis van AkkuH toegankelijk is heeft Ronald de Ceuster een ruimtevullende installatie gemaakt met zachtgroene purschuim.

Opening Theme Work #6

balkje-2

Om precies 16.00 uur reed gistermiddag de bus uit Amsterdam de Baileystraat in. En dat terwijl die pas na half drie uit Amsterdam was vertrokken. Een nieuw record. Jammer dat alle media-aandacht toch maar steeds uit blijft gaan naar de opeenstapeling van records van Sven Kramer.

En dat terwijl een groepje volledig ongetrainde kunstenaars toch maar weer de euvele moed bezat om tijdens een van de koudste winterdagen uit de recente geschiedenis helemaal naar het onder een dikke laag sneeuw bedekte bedrijventerrein de Marslanden in Zwolle besloot te komen. En niet alleen vanuit Amsterdam maar ook vanuit Apeldoorn, Deventer, Olst, Zutphen, Rotterdam en Den Haag stroomde het publiek binnen. IJspoppen ploeterden op de fiets door de stuifsneeuw over de dijk langs het Almeloos Kanaal naar het afgelegen P.ART of your life.

Bericht uit 'poolgebied' de Marslanden

Poolgebied

Ik maak mij grote zorgen om het weer i.v.m. de opening van de tentoonstelling Theme Work #6 van Wouter Klein Velderman. Er zijn meer dan 500 uitnodigingen de deur uit. Zomaar cancellen is dus geen optie. Maar de afmeldingen stemmen mij niet vrolijk. En gaat de bus uit Amsterdam wel rijden? De Haagse vier mans formatie So Electric vertrekt in ieder geval wel uit Den Haag. Wie heeft de moed om door dit weer toch te komen ?

We zullen vandaag zien wie de echte 'die hards' zijn.

Anders zitten we met een heel klein gezelschap te genieten van een enorme hoeveelheid eten waar gisteren de gehele dag hard aan gewerkt is door Annie Kwakkel en mij.

Pim

facebooklinkedinflickrtwitter